YOGA UDSTYREn guide til yoga udstyr

Når man dyrker yoga kan man med fordel anvende "udstyr" eller "hjælpemidler". Der er mange forskellige at komme efter, og jeg vil gerne vise jer nogle eksempler på, hvilke du eventuelt kunne overveje at starte med at købe og i hvilke stillinger du kan kan anvende dem.

Hvad er yoga udstyr? 

Yogamåtte: 

Et absolut musthave når du skal dyrke yoga er en yogamåtte. Der findes utroligt mange forskellige mærker, slags og priser, men grundlæggende er en yogamåtte for det meste tynd og skridsikker så man ikke glider. Den sørger for for at du står fast på gulvet og har en fornemmelse af at være grounded. Min veninde og yogalærer Jannie Mariager anbefaler denne yogamåtte, og jeg håber også på at kunne skabe rum i det stramme SU budget til at kunne investerer i en snarest. Ellers ved jeg, at jeg får en yogamåtte i Indien - det glæder jeg mig meget til. 
 

 Denne måtte koster 425 kr. Det er en god investering, som du helt sikkert ikke vil fortryde. Det er mange penge, men så har du også en yogamåtte i rigtig høj kvalitet, du kan bruge mange år i fremtiden.


Yoga blok: 

Her ser du en yoga blok. De kan bruges til rigtig mange forskellige stillinger, fordi de kan virke som en forlænger til dine hænder. På den måde kan du langsomt bevæge dig dybere i stillingerne uden du presser dig selv for meget. Når du ligger på ryggen og skal op i en variation af buen (armene over hovedet, hofter løftes, følelse af at du står på skuldrene), kan blokken placeres under sig så den støtter dig og stabiliserer dig i stillingen. 

På det første billede ser du, hvordan udøverne anvender blokken i en af stillingerne fra trekantserien (trikosanasana). På et tidspunkt vil du måske kunne nå gulvet helt med din hånd. Blokkene kan også bruges til at sidde på, eller ligge under knæene hvis de har svært ved at nå jorden i en skrædderstilling.På billede to ser du hvordan udøveren bruger den anden, fladere form for blog, til sin skulderstand. Skulderstand kan være hårdt for nakke og albuer - og det er en stilling hvor man virkelig skal have styr på nakken, så har man brug for støtte er det en rigtig god ide at få det, især hvis det kan hindrer dig i at lave stillingen.


En yogablok kan koste fra 30 kr og opad. Det kan sagtens betale sig at kigge flere steder på nettet efter dem. Nederst på siden står en masse gavnlige links du kan lede på. 


 Bælte: 

Et bælte kan ligesom blokken hjælpe dig i din udførsel af yoga stillingerne. Man kan justerer længden på bælterne, og på den måde tilpasse dem dine individuelle og enkelte behov. Desuden synes jeg at farverne på dem er rigtig pæne og materialet er slidstærkt og rubust.Bæltet kan fungerer som en forlænger og til at hjælpe dig med at holde stabiliteten i nogle stillinger samtidig med at du kan komme dybere i dem. Her ser du udøveren bruge bælte til at lave "båden", som er en krævende øvelse for hele kroppen.  
Disse bælter koster mellem 70-100 kr, men hvis man er en smule kreativ kan man finde et gammelt bælte som har en god længde, eller måske en anden form for snor eller rem som du mener du egne sig. Det er kun fantasien der sætter grænser. Husk at passe godt på dig selv, sikkerhed og kvalitet frem for alt. 

Jeg arbejder på at lave en masse billeder, hvor jeg illustrerer hvordan i kan anvende redskaberne. Desværre må jeg stadig ikke bevæge mig efter jeg er blevet opereret, så de bliver udarbejdede i december (vi krydser fingre) 

Hvilke redskaber har du glæde af at bruge?Liste over nyttige links: 

På denne hjemme er der alt hvad en yogis hjerte kunne begærer. Der er en shop hvor du kan købe lækkert yoga træningstøj og lounge wear, smukke smykker i både guld og sølv, film, røgelse, the, underlag, en kalender som viser dig hvilke yoga events som foregår rundt om i landet, du kan deltage i.  Der er både ferie, weekend, indland og udland. 
http://www.yogaudstyr.dk/

 
http://www.ren-velvaereshop.dk/sport-fitness-147/yoga-310/ 


På denne hjemmeside er der virkelig billige priser. Jeg har ikke erfaring med at handle på siden, men jeg har helt afgjort planer om at gøre det i nærmeste fremtid. 

http://www.lightinthebox.com/da/c/yoga-pilates-udstyr_5107/Alle-3?currency=DKK&litb_from=paid_adwords_search&adword_mt=e&adword_ct=12948871403&adword_kw=yoga%20udstyr&adword_pos=1s6&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&gclid=CMD0lsDn6boCFURc3god_SAAxg 

Jeg udbygger denne side løbende, og skriver hvis jeg falder over gode tilbud på udstyr, events, og hvis du finder nogle gode tilbud må du meget gerne skrive dem herinde også i kommentarfeltet. Kunne du bruge linksene, skal jeg finde nogle flere eller mere konkrete til dig?

Rigtig rigtig god fornøjelseMORE TO COME SOON

Ingen kommentarer:

Send en kommentar