lørdag den 31. maj 2014

Et indlæg inspireret af spirituel vejleder; Eckhart Tolle


Hej kære yogi og velkommen til dagens indlæg!
Efter min dårlige dag jeg havde i sidste uge, begyndte jeg at tænke. Jeg var en smule forkølet, men derudover havde jeg ingen grund til at være i dårligt humør - men hvorfor var jeg det så?? Sandheden er at de dårlige vibes kom fra mig selv. For at blive klogere på hele den her tanke om " at det dårlige kom inde fra mig selv" søgte jeg hjælp hos en meget inspirerende og dybt facinerende person, ved navn Eckhart (ET). ET er også det man kalder "spirituel lære" (ligesom Dalai Lama) - dette forklarer jeg hurtigt hvad er senere i teksten.  Efter en veninde introducerede mig for ham, har jeg brugt en del tid på at lytte til hans podcast, og jeg har ønsket mig hans bog "The power of now" i fødselsdags gave. 

Så hvad lærte Eckhart mig om lidelsen der skabes i mit liv? Læs med, og lad dig inspirerer. 

I dagens indlæg giver jeg dig: 
  • Eckhart Tolle, spirituel lære; The three modalities of awakening 
  • At gå på græsset i bare tæer, bare engang imellem 
  • Opskrift på lækker og sund smoothie, som er boostet med grøntsager og frugt
  • Til slut: en lille teaser til søndagens indlæg 
Rigtig god fornøjelse. 

Namaste, 
Malene  


Her ser i Eckhart Tolle bukke i namaste.  


Hende her kender i godt, det er den gode Oprah, som jeg egentlig altid har synes er meget sympatisk at lytte til. 


Det her er mit farvoritbillede, og jeg bliver ret rørt af at se det. Dalai Lama er en stor inspiration for os alle <3 

The three modalities of awakening: 

De 3 modaliteter som ET taler om, er: Accept, nydelse, og entusiasme. 

Det som er essensen omkring de 3 modaliteter er, at når de er tilstede i de ting vi foretager os i løbet af dagen (fra det mindste til det største), så er vi i nuet eller som ET kalder det "in alignment with the present and yourself". Det som skaber lidelse i vores liv er, når ingen af de 3 er tilstede fordi der skabes en ubalance. De 3 modaliteter kan rangeres i "niveau af energi", fordi vi bringer energi i alt hvad vi foretager os. 


Modalitet 1: Accept 

Eksempel på accept i en situation: Dit dæk punkterer en aften, og det regner voldsomt da du skal skifte det. 


-  Mærk efter, hvilken energi der er i kroppen og accepter det
-  Accepterer du det og situationen som du er i, vil oplevelsen blive meget bedre fordi du er, med det der er. Det handler også meget om den energi og bevidsthed vi bringer til nuet for accepterer vi, vil flow kunne forekomme og nuet vil blive værdsat både fra os selv og for andre. Kommer du hjem til din familie, og har været rigtig sur over det flade dæk, vil det gå ud over dem.  

Pointe: 
- Accept det du gør, eller lad være med at gøre det. 
- SKAL man gøre noget, handler det om at fortælle sig selv at man tager det VALG at skabe lidelse - og på den måde accepterer man, fordi man er bevidst om det valg man har taget 

Modalitet 2 og 3: Nydelse og entusiasme 

Nydelse bringer en enorm energi til det du gør og foretager dig, og det er her kreativiteten kan opstå. Mange mennesker er fanget i illusionen om, at noget skal komme ind i deres liv, som skal give dem nydelse. Mange mennesker lever i frustration, fordi de tror at at de kan handle sig til nydelse, glæde og lykke. Se videoen og hør, hvordan ET uddyber aspektet omkring nydelse

"Nydelse kommer ikke fra det du GØR, men kommer fra den livskraft du allerede har indeni dig. Glæden og nydelsen flyder ud, og nyder andre - vi er ET. der findes kun "glæde og en nydelse" og ikke DIN eller MIN nydelse." 


Pointe: 
Du kan altid bringe nuet til dig, ved at mærke dit åndedræt og på den måde ved du, at det hele nok skal gå. Det hjælper os til at overgive os til energi som kommer til os, som kan være intimiderende. 


PS: vil du gerne se udsendelsen? Her har du et direkte link til youtube, hvor du kan se den: 
Stemningsbilleder fra min skønne lørdag: Jeg havde været på besøg hos en god veninde igår, fik jeg lyst til at gå en lille tur på græsset omme bag min lejlighed i, bare tæer. Jeg føler tit at jeg forsømmer mine fødder, fordi de altid er pakket ind i sko eller strømper, så derfor er det den største gave at mærke fodsålerne mod græsset. Det er som at blive bombet med sanseindtryk og så minder det mig også om dengang jeg var barn, hvor jeg rendte rundt i bare tæer så snart det bare blev en snært varmere i vejret.    Du er hjertelig velkommen til at sende et lille stemningsbillede til mig, fra din dag idag, det ville jeg blive glad for <3 

Udover at forkæle mine fødder med en lille tur på græsset,lavede jeg også en smoothie med masser af grøntsager og en smule frugt. Det er jeg begyndt at gøre, for at være sikker på min krop får alt hvad den skal bruge - og så er det perfekt for mig at spise grønt på den måde, fordi jeg ellers ikke er god til at få spist det. 
Frisk citronskal, hørfrø, stødt ingefær, revet gulerod (2 stk.) og et lille æble - det er en killer kombination til mit energiniveau og immunforsvar (især ingefæren er god til immunforsvaret). 
Op i blenderen med alle ingredienserne og så tilsætter du bare et "flydende produkt" efter eget valg - min personlige farvorit for tiden er rismælk, fordi det har en dejlig sødme og nærmest ingen kcal. Denne blender har en "smoothie funktion", men jeg vil sige at den er færdig, når den er så flydende at den kan drikkes (kræver måske ½ - 1 min i blendren, alt efter hvad du har puttet deri). 
OG PLING! Så har du denne dejlige skønhed af en smoothie-energi-power-bombe. Denne udgave kunne godt have brugt en smuuuule, bare en andelse mere sødme. Det kan du evt. give den ved at putte banan i som er meget moden - meget modne bananer har nemlig en skøn naturlig sødme. 


Du er som altid hjertelig hjertelig velkommen til at skrive til mig i feltet med kommentarer eller til mig privat, eller inde på min side på facebook (yogi spiren). 

En lille teaser til søndagens indlæg.... I morgen søndag, kan du læse om mine forberedelser til at tage til Indien. Det er en krævende process og jeg vil ridse op for dig, hvordan jeg har gjort fra start til slut. Jeg vil fortælle hvad der har været let, og hvad der har været svært i processen og så vil jeg til slut komme med gode råd til/ bud på, hvordan du kan planlægge din Indien rejse successfuldt. 


Vi ses i morgen, og, hav det rigtig god indtil da. 

Namaste, 
Malene 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar