fredag den 27. december 2013

Yogi spiren afprøver Hot YogaHej allesammen og baghjul, som man siger - er du klar til at få varmen? 

Kan du holde varmen i Danmarks kolde, våde og meget blæsende vintervejr? Jeg er et lille myr og jeg må indrømme at jeg ikke er fan af Danmarks nye vane, med orkaner og kaskader af vand. Noget jeg er fan af, er at få varmen - især via træning, fordi man kan mærke kroppen arbejder både før og efter. Så kan det Danske vejr bare komme an (forsøger jeg at tænke, når jeg skal afsted ud af døren til træning, yoga etc.) Jeg dyrker yoga dagligt og for mig er det en fysisk udfordring på mange måder, og jeg får altid varmen af det. Da jeg hørte om Hot Yoga første gang synes jeg det lød virkelig udfordrende, og jeg tænkte en masse forskellige ting om det eks. "Det må være svært at træne i 37 grader", "Er det mon ligesom når man er på ferie og forsøger at løbe en tur", "kan man ikke blive dehydreret", "hvad er effekten og udbyttet af Hot yoga", "er yoga i et normalt lokale ikke nok udfordring" og alle sådan nogle tanker. Nu har jeg ENDELIG prøvet det, og jeg har glædet mig meget til at dele min oplevelse af denne hotte og skønne yoga form med jer og jeg håber i kan få et billede af hvad Hot Yoga er, samt hvad det er og hvordan det er.
 
Rigtig god fornøjelse 

Det nye Hot Yoga studio i Odense 

Odenses nye "Hot Yoga studio" på Tolderlundsvej, ligger et stenkast fra Bazar Fyn, nær Odense banegård. Da jeg ankommer bliver jeg budt varmt velkommen af Heidi Løvendahl, som er underviser i Hot Yoga og primært er den som har introtimer og kurser ind i det nye år. Når man kommer ind i studiet kan man smide jakken samt sko, og fortsætte videre ind i et andet lokale som er omklædningsrum med tilhørende bad. Stemningen er generelt rigtig skøn og jeg elsker måden studiet er udsmykket på - det skaber den helt rette atmosfære fyldt med varme og imødekommelse.
Billede fra det lækre nye Hot Yoga studie. Levende lys, brochure og en smuk indisk statue til at danne den helt rette stemning.

Der er også et lille bord, hvor man kan sætte sig og nyde en kop yogi the, hvilket jeg personligt selv synes er skønt inden man skal dyrke yoga. I studiet har man også mulighed for at købe en yogamåtte i god kvalitet, til en rigtig fornuftig pris (priser på yogamåtter varierer meget, men jeg vil generelt anbefale dig at anskaffe dig din måtte et sted som dette, så ved du at du får kvalitet til en god prois). Ejer man ikke sin egen yogamåtte udlejer studiet måtter til 20 kr :-)Her ser du yoga måtter til salg i studiet - et tilbud jeg sagtens kunne forestille mig, at jeg ville benytte mig af.

Hvad er Hot Yoga? 

Nordisk Yoga i Odense tilbyder en bred vifte af yogaundervisning til netop dit behov. På hjemmesiden kan du læse meget mere om yogaundervisning som tilbydes, tilmelde dig kurser (deltagelse på et fast hold) og se hvornår du kan deltage i spændende workshops med dygtige og inspirerende undervisere.  Denne hjemmeside indeholder også alt hvad du har brug for at vide om Hot Yoga, men man skal bide mærke i, at Hot Yoga foregår i et andet studio end Nordisk Yogas øvrige tilbud. Dette gør det naturligvis fordi Hot Yoga kræver lokaler og udstyr til opvarmning etc. Her ser du et link til Nordisk Yoga Odenses hjemmeside, hvor du som sagt kan læse meget mere.

http://nordiskyoga.dk/ 

 På Nordisk Yogas hjemmeside beskrives Hot Yoga: 

"Træningsformen Hot Yoga er opstået i 1970’erne, hvor den velkendte indiske, yogaguru Bikram Choudhury opdagede de mange fordele ved at træne i temperaturer op mod 40 grader. Birkam Yoga er en meget disciplineret og regelret yogaform, og den skal derfor ikke forveksles med Hot Yoga, som er en mere afslappet yogaform. Hot Yoga er for alle yogainteresserede, og det er ikke et krav, at du er hverken smidig, stærk eller i god form. Disse ting arbejdes der hen imod under træningen, og øvelserne er lette at forstå selv for nybegyndere. Jo mere træning desto mere smidig og stærk vil du blive, og i jo bedre form vil du komme. Yogaen er en anderledes og sjov træning, som udfordrer og kræver noget af dig både fysisk og mentalt. Så hvis du er nysgerrig og har lyst til at prøve kræfter med en ny form for yogatræning, så meld dig til en Hot Yoga-time".

Her ser du et link, som fører dig til oversigten over, hvilke kurser der tilbydes i 2014. Her finder du også mange flere detaljer omkring priser, tidspunkter osv. Jeg vil personligt tilmelde mig et af vinyasa kurserne, fordi jeg elsker fysisk og dynamisk yoga (dynamisk = serier af stillinger i et flow). Nedenfor beskriver jeg min første oplevelse med Hot Yoga, og lyder det som noget for dig, kan du vende tilbage til dette link og finde kurset, som passer netop til dig. Det skal siges at man skal prøve denne form for yoga 2-3 gange, før man kan være helt sikker på, hvordan kroppen reagerer på yogaen i de 37 grader. Ligemeget om ens første gang med Hot Yoga er fantastisk eller måske er knap så fantastisk, skal man give det mere end en chance. Du vil ikke fortryde det! 

https://web.dofpro.dk/dof/kategori.aspx?kategoriID=24b75fe6-5be4-4e4c-8d83-a27f00d6a610&skoleid=e123a3ac-da10-4abd-9c33-93fe00a35031

Du kan også søge på "Nordisk Hot Yoga Odense" på Facebook og trykke "synes godt om", på denne måde kan du følge med på Facebook også.  
Facts om Hot Yoga: 

Denne forklarer rigtig godt og simpelt, hvad nogle af fordelene ved Hot Yoga er/ kan være. En af faktorerne er blandt andet; at Hot Yoga øger forbrændingen, og det er noget, vi alle godt kunne tænke os efter denne lidt for fede (men hyggelige) juletid, så læs og find ud af hvad Hot Yoga ellers kan gøre for dig. Min oplevelse af Hot Yoga 

Inden timen startede havde Heidi og jeg haft en lille times tid til at tale sammen om Hot yoga, gøre studiet klart til de andre deltagere på holdet og få tændt godt op for varmen.Jeg lavede en ægte "Helle og Obama selfie" sammen med Heidi, og det skete faktisk INDEN de gjorde det, vil jeg lige pointerer. Se os lige, glade og klar til en masse skøn yoga i 37 grader. 

I Indien er klimaet meget fugtigt og varmt og derfor er det ideelt for mig at dyrke Hot Yoga, så min krop vænner sig til fysisk og intenst arbejde i de høje grader. En af de andre deltagere som havde været i Indien og rejse fortalte mig, at varme der sagtens kunne sammenlignes med varmen til Hot Yoga. Det skal også tilføjes, at mange atleter vælger at dyrke Hot Yoga. også mænd. Jeg er ikke selv atlet og jeg nåede ikke at tale med en, men jeg kunne forestille mig at varmen er god for de ømme muskler, de stive led og til at fremme koncentrationen (hvilket yoga gør i al almindelighed). Er du atlet og læser dette er du selvfølgelig velkommen til at kommentere og fortælle dine tanker om at gå til Hot Yoga. Jeg ville gerne have talt mere med de andre deltagere, specielt mændene men desværre var der ikke nogen på mit hold den dag - jeg skal nok fange en på et andet tidspunkt ;-)

Da timen startede, var vi omkring 16 glade yogier, klar og parat til 55 minutter i yogaens tegn.  Lige inden den startede havde vi alle brugt 5 minutter på at være i lokalet og vænne os til varmen. Her faldt jeg i snak med en jævnaldrene pige, som også var med for første gang - det var hyggeligt at møde ligesindede på den måde, det sker ikke så tit, når jeg deltager på holdene i Fitness World. Heidi startede timen med en grundig introduktion til Hot Yoga og gav os praktiske instrukser og informationer. Det forberedte os på, hvordan vores kroppe måske ville reagerer og det var rigtig rart at blive grundig mødt på det punkt. Vi lærte, hvordan vi skulle drikke vand, lade være med at forlade lokalet medmindre det var absolut nødvendigt, ikke at lukke øjnene i yoga stillingerne, informationer om lokalet og varmen - det var grundigt, og jeg følte mig meget tryg og klar til at udfordre mig selv i varmen.  

Vi startede derefter med nogle bløde yoga stillinger og vinyasa runder, og jeg kom hurtigt ind i et naturligt flow, idet åndedrættet blev intensiveret mere og mere. Heidi var rigtig god til at pointerer vigtigheden af vores åndedræt og det hjalp mig rigtig meget. Timen bød på milde vinyasa runder, samt stillinger for styrke og balancen. Det var fantastisk, og jeg opdagede ganske pludseligt at jeg var fuldstændig badet i sved - ikke som til en spinning time, hvor man kampsveder og pruster som en hest, men en som om varmen kom naturligt inde fra mig selv. Timen var bygget rigtig godt op, så vi fik en blid start og blev mere og mere udfordrede. Da timen sluttede havde jeg en følelse af at jeg sagtens kunne have fortsat lang tid endnu, og jeg kan slet ikke vente med at skulle begynde på et Hot Yoga kursus i det nye år. 

En følelse af absolut væren og bevidsthed

For mig gjorde varmen, at jeg kom endnu mere i kontakt med mig selv end jeg plejer, fordi man virkelig skal have fokus på åndedrættet for at kunne være i varme og vænne sig til den. Jeg oplevede et meget højt niveau af bevidsthed, at jeg ikke tænkte på min lange dag i praktikken i Svendborg, som kom direkte fra eller hvad jeg skulle lave af aftensmad med min kæreste efterfølgende. Jeg var fuldstændig til stede og jeg synes det var fantastisk at mærke varmen omfavne mig, udfordre mig og skærpe min koncentration yderligere. De 55 minutter føltes som 20, og da timen var færdig havde jeg det lidt som efter en god løbetur - pulsen oppe, svedig, fyldt med endorfiner og energi. Kombinationen af varme og yoga er intens men som du kan læse i ovenstående også meget givende rent fysisk. Psykisk var gevinsten for mig, at opleve roen som lagde sig og den fordybelse jeg fik mulighed for at lave. Jeg kunne tydeligt mærke min krop arbejde både imens og efter timen og for mig er det skønt at kunne  mærke kroppen på den måde,og mærke at den arbejder og bliver stærkere.

Jeg håber du har nydt at læse dette indlæg og forhåbentligt har fået dannet et bredt billede af hvad Hot Yoga er, men også hvordan det føles at være med til. Har du kommentarer, indvrendinger, ris eller ros, er du meget velkommen til at kommenterer herinde eller skrive til mig på facebook. 

Du kan trykke "synes godt om" på min side "yogi spiren" og følge med i hvad jeg skriver om herinde på bloggen.  

Namaste, 
Malene
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar